Parsapiiras

Parsapiiras

Piiraspohja:

125 g voita

0,5 pss perunasosejauhetta / perunahiutaleita

0,5 tl suolaa

0,5 tl leivinjauhetta

1,5 dl hiivaleipäjauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

0,75 dl kylmää vettä

Parsatäyte:

500 g Kallelan tilan pikkuparsaa

2 keltasipulia

2 rkl voita

hienoa merisuolaa

mustapippuria myllystä

300 g Kolatun vuohijuustolan valkohomejuusto Chèvre

2,5 dl kermaa

2 kananmunaa

tuoretta timjamia

150 g juustoraastetta (esim. pitkään kypsytetty gouda)

PARSAPIIRAS 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pehmitä voi, mutta älä sulata. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voin joukkoon muroseokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin ja valmista sillä välin piiraan täyte.

Huuhtele parsat ja leikkaa tarvittaessa kanta pois. Kuori sipuli. Kuutio parsat ja sipuli pieneksi ja freesaa ne kevyesti voissa. Mausta seos suolalla ja rouhi hiven mustapippuria. Jäähdytä hetki.

Ota taikina kylmästä ja kauli se pyöreäksi levyksi jauhoja jauhoitetulla alustalla. Nosta taikina piirasvuokaan, joka on tarpeen mukaan vuorattu leivinpaperilla tai voideltu. Asettele taikina tasaisesti ja leikkaa reuna kauniiksi taikinapyörällä.

Kaada kerma kulhoon ja riko siihen kananmunat. Mausta kermamunaseos kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja lisää mukaan tuoretta timjamia.

Levitä parsatäyte piirakkapohjalle ja leikkaa ohuita siivuja chèvrejuustosta. Asettele juustosiivut parsan päälle. Kaada lopuksi päälle kermamunaseos ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piiras 180 asteessa n. 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile versosalaatin kanssa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>